یک فیزیولوژیست ورزشی عنوان کرد

ماه رمضان، فرصتی برای کاهش وزن با ورزش

یک فیزیولوژیست ورزشی می‌گوید ماه مبارک رمضان، زمان خوبی برای کاهش وزن است، البته در صورتی که فرد به فعالیت ورزشی هم بپردازد.
کد خبر : 3516
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 آوریل 2021 - 10:11
ماه رمضان، فرصتی برای کاهش وزن با ورزش

سیدعلیرضا قریشی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در ماه رمضان نباید ورزش رها شود و فعالیت‌های ورزشی هیچ گونه تضادی با روزه‌داری ندارد، اظهارکرد: افراد دو نوع فعالیت ورزشی دارند، برخی برای سلامتی و تندرستی و برخی در حیطه حرفه‌ای به انجام فعالیت ورزشی می‌پردازند. به افراد گروه اول توصیه می‌شود که در ماه مبارک رمضان، در هوای خنک ورزش کنند و از انجام فعالیت ورزشی زیر نور مستقیم آفتاب خودداری کنند، چرا که بدن دچار بی‌آبی، تشنگی و غلظت خون می‌شود و مشکلات عدیده‌ای برای بدن این افراد ایجاد می‌شود. این عده حتی می‌توانند تمرینات عمومی و سلامتی خود را به پس از صرف افطار نیز موکول کنند اما نباید فراموش شود که فعالیت باید با شدت کم باشد.

وی بیان کرد: گروه دوم یعنی افرادی که ورزش حرفه‌ای انجام می‌دهند نیز باتوجه به این که نیاز دارند هر روز ورزش کنند و در ماه مبارک و ایام روزه‌داری نیز نباید ورزش را رها کنند، بهترین زمان انجام فعالیت ورزشی برای آن‌ها پیش از زمان افطار است. البته با شدت کم تا دچار تحلیل رفتن عظلات و بی‌آبی بدن نشوند. این افراد می‌توانند از ساعتی پیش از زمان افطار فعالیت خود را آغاز کنند و پس از صرف افطار، یعنی بعد از استفاده از خرما و نوشیدن آب به اندازه کافی، به تمرینات خود ادامه دهند.

مدرس کمیته آموزش فدراسیون وزنه‌برداری با تاکید بر این که افراد روزه‌دار و به ویژه افرادی که اقدام به فعالیت ورزشی دارند، در زمان افطار نباید هرگز مواد کافئین‌دار مثل چای و قهوه بنوشند، افزود: مواد کافئین‌دار، ادارآور بوده و فرد دچار تشنگی و بی‌آبی بدن می‌شود.

وی عنوان کرد: به هر حال ورزش در ماه رمضان نباید قطع شود و توصیه ما به افرادی که برای سلامتی ورزش می‌کنند این است که شدت تمرین را کم کرده اما تمرین را هر روز داشته باشند. روزه باعث تنظیم قند خون، کلسترول بدن و تری گلیسیرید می‌شود و چربی‌های بدن و تا حدودی نیز وزن، کاهش پیدا می‌کند که تاثیر این مهم همراه با فعالیت ورزشی دوچندان خواهد بود.

قریشی درباره ورزش در ماه رمضان همزمان با همه‌گیری ویروس کرونا، گفت: در دوران کرونا فردی که دچار مشکل نیست می‌تواند هم روزه بگیرد و هم به فعالیت ورزشی بپردازد. این افراد باید به فعالیت ورزشی با شدت کم بپردازند و در زمان سحر نیز باید به نوشیدن مایعات توجه لازم داشته باشند و بهترین مایعات هم مایعات ایزوتونیک (نوشیدنی‌های دارای غلظت قند و نمک که شبیه مایعات در بدن است) هستند که با ترکیبات درون خون، همگن هستند. همچنین اگر فردی دچار کرونا شده و در قرنطینه خانگی است، باتوجه به این که تحت درمان است، اگر مشکل تنفسی نداشته باشد و ریه‌های او نیز به دلیل ویروس کرونا درگیر نشده باشد، می‌تواند فعالیت ورزشی داشته باشد اما تنها ورزش و نرمش‌هایی با شدت بسیار کم، آن هم جهت افزایش روحیه و تولید فاکتورهای ایمنی.

وی درباره تاثیر فعالیت ورزشی در ماه رمضان همراه با روزه‌داری برای کاهش وزن نیز عنوان کرد: نخوردن تنها منجر به کاهش وزن نمی‌شود. البته درست است که کم خوری، وزن را پایین می‌آورد اما از حجم عضلات کاسته شده و روی استخوان‌ها نیز تاثیر نامطلوب می‌گذارد. بنابراین زمانی کاهش وزن، شیوه علمی به خود می‌گیرد که کاهش وزن مساوی با کاهش چربی‌های بدن باشد، نه کاهش عضلات بدن. پس وقتی فرد به کم خوری و ورزش روی بیاورد، کاهش چربی‌های بدن را خواهد داشت و فعالیت ورزشی نیز از آتروفی یا تحلیل عضلات جلوگیری می‌کند. با توجه به این موضوع نیز ایام ماه مبارک رمضان، زمان خوبی برای کاهش وزن است، البته در صورتی که فرد به فعالیت ورزشی هم بپردازد. البته چنین افرادی که به دنبال کاهش وزن همراه با روزه‌داری هستند نباید فعالیت ورزشی‌شان با شدت بالا باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.