شوشتر “شهر کامل ایران” لقب گرفت
محمدرضا بهادری با بیان اینکه نشریه بینالمللی ـ تخصصی 2A در حوزه معماری و ساختمان فعالیت میکند، اظهارکرد: در اولین رویداد معرفی شهرهای کامل که به معرفی ظرفیتهای نهفته و بالقوه شهرها در حوزههای میراث تاریخی، معماری مرمت شهری، بازآفرینی و … میپردازد، شوشتر توانست افتخار بزرگ عنوان “شهر کامل” را به خود اختصاص دهد.
به گزارش ایسنا، او ادامه داد: در این رویداد بزرگ که با حضور چهرههای ملی و بینالمللی حوزه معماری و شهرسازی در در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی تهران برگزار شد، شهر شوشتر در حوزه تاریخی و موزهای در کنار یزد و ماسوله توانست عنوان شهر کامل را به خود اختصاص دهد.
مدیر پایگاه میراث جهانی شوشتر درباره عنوان «شهر کامل» با بیان این که این عنوان یک برند با اهمیت بسیار بالایی است گفت: وقتی شهری این عنوان را به دست میآورد در بُعد ملی و جهانی در جامعه تخصصی معماری و شهرسازی معرفی میشود و در تعاملات بینالمللی از جمله پیوندهای خواهرخواندگی و سایر موارد، از این عنوان میتوان بهره بسیار برد.
او با این توضیح که «شهر کامل» (Paragon City)شهری بزرگ و مدرنی است که در آن گذشته و خاطرات شهر با سرزندگی و انرژی جریان حال آن پیوند میخورد افزود: در چنین شهری، معماری، فضای عمومی، پایداری، عدالت اجتماعی، حملونقل در کنار سایر ابعاد و ویژگیهای زندگی شهری دست به دست یکدیگر میدهند و فضایی را خلق میکنند که به همه مشکلات و مسائل شهر و ساکنان آن پاسخ بدهد.
بهادری اضافه کرد: هدف از معرفی شهر کامل رسیدن به چرخهای برای بهبود وضعیت شهرها است؛ از یک سو شهرهای واجد شرایط به عنوان شهرهای ایدهآل در سطح جهان مطرح و معرفی میشوند که این موضوع در برندینگ و توسعه آنها تأثیر بهسزایی خواهد داشت.
او بیان کرد: چنین موضوعی در درازمدت به ایجاد رقابت میان شهرها برای دستیابی بهعنوان پاراگونسیتی، از راه بهبود شرایطشان در ابعاد مختلف شهری منجر میشود و آنها را در مسیر توسعه قرار میدهد؛ از سوی دیگر، با بررسی ویژگیهای شهرهای مطرحشده، میتوان به الگوهایی برای رفع مشکلات شهرهای مشابه آنها دست پیدا کرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی شوشتر اظهار کرد: شهرموزه عبارت است از شهری که فضاها و ساختمانهای آن شرایط تاریخی و فرهنگی خود را حفظ کردهاند و بهعنوان تاریخ گویا عمل میکنند. مناطق موزهای، به حوزههای جغرافیای مشخص در شهر گفته میشود که شامل موزهها، ساختمانهای تاریخی و فرهنگی و فضای دربرگیرنده این ساختمانها است که در آنها علاوه بر امکان بازدید از میراثفرهنگی، امکان لذت بردن از فضای شهری و تجربهکردن زندگی اجتماعی به افراد داده میشود.
او نوع فرهنگی و وجود فرهنگهای ویژه، وجود عناصر تاریخی، کیفیت فضاهای همگانی، امنیت و ایمنی، دسترسی مناسب (سیستم حمل و نقلی متنوع و پوششدهنده)، کیفیت آب و هوا (پایین بودن میزان آلایندهها)، وجود امکانات و خدمات برای گردشگران، وجود کیفیتهای کالبدی منحصر به فرد، وجود اکوسیستم ویژه و عناصر طبیعی خاص را از معیارهای انتخاب شهر کامل برشمرد و افزود: مجله 2A مفهوم پیشگامانه شهر کامل یا «پاراگون سیتی» را در قالب «شورای تعامل شهری» یا «مرکز مطالعات توسعه شهری و زندگی متعادل» معرفی میکند.
بهادری اضافه کرد: هدف از معرفی چنین مفهومی، گام برداشتن به سوی خلق محیطی مطلوب برای ساکنان در سراسر جهان است که در راستای این هدف، چارچوبی پایهگذاری شده است که به راهبران توسعههای شهری کمک میکند که با استفاده از فضا بهعنوان منبعی تأثیرگذار برای توسعه، در کنار دخیل کردن سرمایهگذاران در طول مسیر، چشماندازهایشان را محقق کنند.
او ابراز امیدواری کرد: مسئولان کشوری و استانی با نگاه ویژه نسبت به شوشتر، کمک کنند تا ظرفیتهای بینظیر این شهر را به منصه ظهور برسانیم. بنابر اعلام اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، سیدمحمد بهشتی، محمدحسن طالبیان، علیرضا قلینژاد، فرامرز پارسی، یاسر جعفری، حبیبالهی طاهرخانی، محمدرضا بهادری، ماهان مدون، سارا احمدی، میترا خراسانی، سحر تفرشیها و سمانه قاسمپور اعضای کمیته تخصصی رویداد شهر کامل را تشکیل دادند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0