یک کارشناس علوم ورزشی:

در همه گیری کرونا بیشتریرن خسارت برای استخردارها بود

یک کارشناس علوم ورزشی و مدرس دانشگاه با بیان این‌که در حدود یک سالی که استخرها به دلیل همه‌گیری کرونا تعطیل بودند، بیشترین خسارت به استخرداران و صاحبان اماکن آبی وارد شد، گفت: در شرایط فعلی که وضعیت خوزستان آبی است و استخرها می‌توانند فعالیت داشته باشند، استخرداران و مجموعه آن‌ها در این صنعت وظیفه خطیری دارند و باید به نحوی رفتار کنند که مسئولان ستاد کرونا و وزارت بهداشت متقاعد شوند که این بازگشایی‌ها متداوم باشد.
کد خبر : 2741
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 19 ژانویه 2021 - 13:07
در همه گیری کرونا بیشتریرن خسارت برای استخردارها بود

امید جشان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که استخرها مورد تایید وزارت بهداشت هستند اما در یک سال اخیر در حق استخرداران جفا شد، اظهارکرد: استخرداران خسارت دیدند و از طرف دیگر حمایت چندانی نیز از آن‌ها صورت نگرفت. در حدود یک سالی که استخرها به دلیل همه‌گیری کرونا تعطیل بودند، بیشترین خسارت به استخردارها و صاحبان اماکن آبی وارد شد زیرا من اعتقاد دارم بسیار سختگیرانه با آن‌ها برخورد شد چرا که مواقعی در گروه‌بندی‌ها، ستاد ملی کرونا اختیار تام داشت و می‌توانست دستور بازگشایی استخرها را بدهد اما من نمی‌دانم کارشناسان ورزشی وزارت ورزش چقدر در این جلسات کارشناسی حضور داشتند و چه توصیه‌هایی توسط آن ها ارائه می‌شد.

فعالیت استخرها به مراتب خطرش از باشگاه‌های بدنسازی کمتر است

وی ادامه داد: اعتقاد من این است که فعالیت استخرها به مراتب خطرش از باشگاه‌های بدنسازی کمتر است؛ یک باشگاه بدنسازی با ظرفیتی میانگین ۲۰۰ مترمربع ۵۰ نفر را پذیرش می‌کند و یک استخر هم با میانگین ۱۲۰۰ متر مربع می‌تواند همان ۵۰ نفر را پذیرش کند. از طرفی در استخرها محیط کاملا سرامیکی، PVC و پلاستیکی است و حتی رختکن‌ها و سالن‌های پذیرش و کانترها عموما قابل شستشو و گندزدایی هستند. آب استخرها نیز از مشتقات کلر و پاک کننده‌ها و مواد بهداشتی تشکیل شده است و نه فقط جهت مقابله با کرونا، بلکه در برابر ویروس‌های قبل از کرونا، میکروب‌ها و باکتری‌ها کاملا مسلح است.

استخرداران باید مسئولان را برای تداوم بازگشایی استخرها متقاعد کنند

این کارشناس علوم ورزش درباره شرایط آبی خوزستان و نحوه بازگشایی استخرها نیز عنوان کرد: خدا را شکر در فاز جدید شرایط استان خوزستان آبی شده است و ما و همکاران‌مان و همچنین شناگران، مدیران، نجات‌غریقان، استخردارها و سایر پرسنل شاغل در این صنعت وظیفه خطیری داریم زیرا باید به نحوی رفتار کنیم که هم مردم برای حضور مستمر به استخرها اعتماد کنند و هم مسئولان ستاد کرونا و وزارت بهداشت متقاعد شوند که این بازگشایی‌ها متداوم باشد. علاوه بر پروتکل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، یکسری توصیه‌ها به همکارانم دارم که در پذیرش مراجعه‌کنندگان و سرویس‌دهی همه قوانین و مقررات بهداشتی را رعایت کنند تا این بازگشایی‌ها مقطعی نباشد و در درازمدت بتوانیم استخرها را باز نگاه داریم.

راه‌های اعتمادسازی برای تداوم بازگشایی استخرها

وی با طرح این پرسش که حال چه کارهایی را باید برای این اعتمادسازی‌ها جهت تداوم بازگشایی استخرها انجام دهیم؟ گفت: استخرها باید از پذیرش گروه‌هایی مثل سالخوردگان و اشخاصی که بیماری زمینه‌ای دارند، پرهیز کنند. همچنین همکاران نجات‌غریق ما به دلیل دانشی که در حوزه بهداشت و علوم پزشکی دارند و پرستارانی که منجی غریق هستند، می‌توانند داوطلبانه در پذیرش مراجعه‌کنندگان به استخرها همکاری داشته باشند. ضمن این‌که باید ظرفیت استخرها را از آن چیزی که در استاندارد اماکن آبی آمده است، از یک‌دوم به حداقل یک‌سوم برسانیم. به عنوان مثال در یک استخر استاندارد به جای ۱۴۰ نفر، کمتر از ۷۰ نفر را پذیرش کنیم و تقریبا برای هر سانس ۴۰ تا ۵۰ نفر کفایت می‌کند.

جشان‌زاده ادامه داد: همچنین در سانس‌ها و زمان‌بندی استخرها باید فاصله زمانی رعایت شود و کمدهای استخرها و رختکن‌ها را گندزدایی کنیم. در ورودی استخر نیز حتما باید پاشویه گندزدا قرار داده شود و از پرسنل استخرها حتما تست کرونا گرفته شود. با توجه به شرایطی که در حال حاضر مهیا شده، می‌توانیم برای علاقه‌مندان به استفاده از استخر، کارت اشتراک صادر ‌شود و برای اشخاصی که در کلاس‌های آموزش شنا شرکت می‌کنند نیز هر مدت یکبار تست رایگان کرونا در نظر گرفته شود.

وی درباره انجام تست رایگان PCR از مراجعه کنندگان استخرها، عنوان کرد: می‌توانیم این مطالبه را از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی داشته باشیم که برای یک مدت‌زمانی مشخص تست رایگان PCR از  مراجعه‌کنندگان استخرها در دستور کار قرار گیرد.

ورود افراد سرماخورده، کرونایی و سالخورده به استخرها، ممنوع

جشان‌زاده گفت: اولین موردی که باید مردم و مراجعه‌کنندگان انجام دهند، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مقررات و قوانین ستاد ملی کرونا است. مردم باید تابع این قوانین باشند و افرادی که دارای علائم سرماخوردگی و کرونا هستند، از حضور در استخرها و سایر اماکن آبی پرهیز کنند. افراد سالخورده‌ای که قاعدتا در معرض بیماری‌های مختلف هستند نیز نباید به استخرها مراجعه کنند و از طرف دیگر همکاران ما نیز باید از پذیرش چنین افرادی خودداری کنند.

جفا در حق ورزش‌های آبی

وی در پایان درباره اوضاع ورزش‌های آبی در ایران و جهان، توضیح داد: متاسفانه در شرایط کرونا در حق این صنعت جفا شد و یک سال تمام، همه رشته‌های آبی و استخرها تعطیل بودند و بسیاری از ناجیان غریق و مربیان نیز تغییر شغل دادند. متاسفانه این مرگ نیروی انسانی توانمند مملکت است که تا سال‌ها نمی‌توانیم آن را جبران کنیم. بنده به شخصه اولین استخر را در خوزستان با تایید دانشگاه علوم پزشکی، هیات شنا و هیات نجات غریق و رعایت همه موارد بهداشتی و مقررات ستاد ملی کرونا در روزهای آینده بازگشایی خواهم کرد. لازم به ذکر است که در دنیا و سایر کشورها از جمله ایتالیا نیز ورزش‌های آبی و استخرها فقط چهار ماه تعطیل بودند و لیگ‌ها و مسابقات آن‌ها در حال برگزاری است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.