لزوم بکارگیری افراد معلول در حوزه مشاور دستگاه‌های اجرایی

مشاوران با تسلط بر امور، عقلانی‌ترین راهکار را به مدیران در امور روستایی، شهری و استانی ارائه می‌دهند اما این امر در حوزه معلولان به دست فراموشی سپرده شده است.
کد خبر : 2010
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1 دسامبر 2020 - 7:19
لزوم بکارگیری افراد معلول در حوزه مشاور دستگاه‌های اجرایی

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- مصطفی آل علی*: در جوامع امروزی «مشاور» در همه زمینه‌ها اهمیت خاصی دارد؛ زیرا این شخص با تسلط بر امور و بهره‌مندی از تحصیلات عالی به ویژه اگر تحصیلات تخصصی باشد، می‌تواند بهترین راهکارها را به دیگران ارائه دهد.

انتصاب مشاوران در دستگاه‌های دولتی و نهادهای خصوصی به ضرورتی تبدیل شده است به گونه‌ای که می‌توان آن را جز لاینفک در بیشتر ادارات و نهادها قلمداد کرد؛ زیرا مشاوران با مشاوره اختصاصی خود می‌توانند نقش مهم و مثبتی را در عملکرد ادارات دولتی و نهادهای خصوصی رقم بزنند به طوری که توجه و رسیدگی به امور روستایی، شهری، استانی و حتی کشوری به صورت پیشرفته‌تر انجام شود.

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO) «معلول، شخص کم‌توانی است که بخشی از توانایی‌های فیزیکی، جسمی، اجتماعی، حرفه‌ای، ذهنی و روانی خود را از دست داده است» و به نظر می‌رسد که از بین رفتن بخشی از توانایی فرد نمی‌تواند مانع حضور وی در محل کار شود؛ اگر چه با توجه به آئین‌نامه قانون استخدامی وزارت اطلاعات مصوب ۲۵ تیرماه سال ۷۴، بر بخش دوم، ماده هشت مواد «ی، ل، م» تأکید شده است.

حضور معلولان در وزارتخانه‌ها به عنوان «مشاوران» در هر زمینه‌ای می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای جامعه آنها در همه ابعاد باشد اما مشاوران افراد دارای معلولیت در حوزه معلولان در وزارتخانه‌های کشور وجود ندارد؛ لذا انتصاب و حضور این افراد در وزارتخانه‌ها، استانداری‌ها، ادارات و نهادهای خصوصی ضروری به نظر می‌رسد چرا که علاوه بر حضور فعال افراد معلول تحصیلکرده و توانمند، می‌توان از آنها به عنوان «مشاور» در این حوزه استفاده کرد.

اهمیت این انتصاب زیاد است زیرا شخص مشاور که خود معلول هست، دردها و دغدغه‌های معلولان را داشته، دارد و خواهد داشت و بیشتر رنج‌های قشر خودش را درک می‌کند؛ همچنین با به کار بردن دانش و مهارت خود می‌تواند به مدیران اجرایی، مشاوره‌ای را در راستای بهبود وضعیت افراد معلول بدهد.

هرگاه افراد معلول در سمت «مشاوران در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای خصوصی» مشروط بر اینکه معلولیت آنها مانع فعالیت در کارشان نشود و رزومه کاری و رشته تحصیلی آنها دال بر توانمندی‌شان در سمت «مشاور» باشد، پس از انجام مصاحبه و گزینش به سمت «مشاوره» منصوب شوند، به طور قطع این مشاوران گام مهمی را در راستای ارتقای اشتغال، امکانات، خدمات و غیره قشر خودشان بر می‌دارند.

هرگاه وزارتخانه‌های کشور، شخص معلول تحصیلکرده و دغدغه‌مندی را در این زمینه به کار گیرند، به طبع استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، ادارات و سایر نهادهای خصوصی از این امر الگوبرداری و تبعیت می‌کنند و به این ترتیب ما شاهد حضور فعال و پویای معلولان در جامعه خواهیم بود.

بنابراین انتصاب مشاوران اشخاص دارای معلولیت در دستگاه‌های دولتی لازم و ضروری است که امید می‌رود مسئولان ذی‌ربط هر چه زود در این امر گام بردارند تا جامعه انسانی در این زمینه شاهد شکوفایی جامعه معلولان در عرصه‌های علمی، اجتماعی، ورزشی، هنری و فرهنگی باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.